opettajasi

Renata Vapaakallio

”Jooga on kuin elämä, joka
virtaa ja muuttaa muotoaan.
Haluan opettaa joogaa
lämmöllä ja läsnäololla.”

Renata Vapaakallio

Minulle elämä on lahja, jonka saamme, ja ihme, jota emme täysin ymmärrä. Olen pienestä pitäen tarkkaillut elämää ja kiinnostunut sen moniulotteisuudesta. Suhtaudun elämään arvostaen sen kauneutta ja toivoen, että ymmärrykseni elämästä syvenee päivä päivältä. Minulle elämä on kuin jatkuva eteenpäin virtaava vesi, joka muuttaa muotoaan. Samoin koen joogan. Jooga on kuin elämä, joka myös virtaa ja muuttaa muotoaan.

Joogaan tutustuin vuonna 2004. Kaipasin rankemman urheilun tilalle jotain lempeämpää kehoa huoltavaa liikuntaa ja päädyin kansalaisopiston hathajoogatunnille. Jokin joogassa säväytti heti ensimmäisellä tunnilla. Säännöllisten ryhmätuntien lisäksi luin alan kirjallisuutta ja harjoittelin asanoita itsenäisesti. Muutaman vuoden joogaamisen jälkeen, kiinnostuin joogasta myös opetusmielessä ja hakeuduin Suomen joogaopiston opettajaopintoihin Saarijärvelle.

Joogaopettajaksi valmistuin marraskuussa 2019 Suomen huippujoogaopettajien Kylli Kukin ja Meri Mortin opetuksella. Intensiivinen vuosi joogaopintojen parissa ja tätä edeltäneet kuusitoista vuotta satojen joogatuntien ja itsenäisen päivittäisen joogaharjoituksen kautta ovat valmistaneet minut joogan ohjaukseen. Joogan opettaminen tuntuu minulle kutsumustyöltä ja yrittäjätaustaisena minulle oli luontevaa perustaa jooga-alan yritys, Joogastudio Renata.

Joogaa lämmöllä ja läsnäololla. Joogaopettajana tärkein asiani olet Sinä. Minulle jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja kohtaan ihmisen ihmisenä. Tehtäväni on auttaa sinua löytämään tie sisälle omaan kehoon ja mieleen. Uskon, että joogan avulla jokainen meistä voi oivaltaa, että omaan hyvinvointiin ja tasapainoisempaan elämään voi vaikuttaa kehon ja mielen tuntemisella. Mitä paremmin tuntee itsensä, sitä lempeämpiä ja viisaampia valintoja tekee itseään kohtaan. Rohkaisen sinua ottamaan pienen ja tärkeän askeleen kohti tiedostavampaa ja tasapainoisempaa elämää.

– Renata